18 Mart 2014 Salı

Yorgunluk

Evdeki iki kişinin de arkaarkaya hastalanması neticesinde gelir yorgunluk.

İlk hastalanan iyileşmiştir. Anne bitiktir.

Çocuğu akşam erken yatırmak için her yolu denemiş fakat iyileşmiş bir kuduruk, enerjisinin son damlasına kadar harcamaya yeminlidir. Çizgi film açarsın. Koltukta gözlerini dinlendirir gibi yaparsın. Bildiğin uyursun ama.
Bir rüya görürsün.

Çok güzel bir denizde derine dalmışsın. 4-5 metre , yüzüyorsun. ne temiz diyorsun yüzerken, ay ne zamandır tatil yapmıyordum diyorsun. Sonra nefesin azalıyor, çıkıyım tekrar dalayım diyorsun. Kafanı kaldırıyorsun, o da ne sişme bir bot var tam üstünde , onun yanından yüzecek kadar halin yok. botu ittiririm diye bota doğru yüzüyorsun. Sonra uyanıyorsun.
Kalbin ağzında nefes nefesesin. Sonra bir flashback yaşıyorsun. 8 yaşında , silivride 4 metre olmasa da benzer bir denizden çıkamama sahnesini yaşamıstın gerçekten. Ve denizden çıktığında ilk aklına gelen ölüyordum du. Ama etrafta bunu kimseye belli etmemeye çalışıp unutmuştun. Neredeyse 25 sene sonra o anı ilk defa hatırlamak...Yorucu.

Sonra senin uyanışın karşısında şaşıran oğlun yanına gelir, "anne öpiym geçsin" der. "Çok sıcaksın". Ateşin çıkmıştır. Çocuğu geçen gün verdikleri ilaçtan bir doz arttırıp içersin.

Oğlunun da uykusu gelmiştir artık . Uyur.

Sen uyuyamazsın.

Ne çok şey içine atmışsın.  İyi yüzme bildiğin halde , 8 yaşında boğulmak üzereyken bir çocuk neden kimseyle paylaşmaz bunu. Neden korkar, neden çekinir, neden her türlü yükü omuzuna atar. Eşşek kadar kadın olunca da bu huyunu neden değiştiremez?

2 yorum:

  1. Geçmiş olsun hepinize :/

    YanıtlaSil
  2. Çok merak ettim bacım seni. Her pc başına geçtiğimde baktım yazdın mı diye :( ... Biz de atlattık hastalığı çok şükür ne yorucu olduğunu tahmin edebiliyorum :(

    YanıtlaSil